Imunoplex
Tinkture
Soja Food
Jeknic.rs
Biljna Ishrana
Postanak
Moj Heroj
Imamo 21 gostiju na mreži
Home Category Table Astrologija i antropologija
Astrologija i antropologija PDF Štampa El. pošta
Napisao Goran Dozic   
utorak, 22 maj 2012 11:37
Astrologija i antropologija

Astrologija i antropologija (Miloš Bogdanović)

Čovek između zvezda, gena i slobodne volje!

Cena: 880 dinara.


Meki povez. 264 strana. Dimenzije: 200 X 145 mm.

astrologija i antropologija - odlomak.pdf


Naruci
Najstariji istorijski izvori, koji otkrivaju čovekovo verovanje u astrologiju, vode poreklo iz drevnog Vavilona. Godine 1853. na području nekadašnje Ninive, u današnjem Iraku, pronađeno je hiljade glinenih tablica sa tekstovima pisanim klinastim pismom. Oni otkrivaju izraženu sklonost ka sujeverju drevnih Vavilonjana. Čak se i slučajnom prosipanju vode pridavalo mistično značenje. Budućnost se predskazivala na razne načine, od ga- tanja po utrobi zaklane životinje, do gatanja po zvezdama.
U antičko vreme je i grčki filozof Aristotel promovisao verovanje da su zvezde bića sa natčovečanskom inteligencijom, i koja, zbog svoje božanske prirode, imaju uticaja na ovozemaljski život. Otuda nazivi planeta jesu nazivi i njima adekvatnih paganskih božanstava - Merkura, Venere, Marsa, Jupitera, Saturna, itd..
Najveća božanstva na nebu tj. najsjajnija nebeska tela (Sunce, Mesec i planete) postala su vladari različitih sazvežđa (skupova zvezda). Vrhovno pagansko božanstvo - Sunce postalo je vladar sazvežđa Lava, Mesec je postao vladar Raka, Saturn vladar Jarca, Mars - Ovna i Škorpije, Merkur - Blizanaca i Device, Jupiter - Strelca i Ribe, Venera - Bika i Vage, i Saturn -Jarca i Vodolije. Kada su kasnije pronađene nove planete, Uran je postao vladar Vodolije, Neptun - Ribe, i Pluton - Škorp


Zašto uprkos nenaučnosti svog objašnjenja horoskop često pogađa nečiji karakter i fizički izgled? Zašto mnogi imaju osobine nekog drugog znaka, a ne onoga u kojem su se rodili? Koje rase i narodi imaju osobine i određenih horoskopskih znakova i zašto? Ko jače vlada tvojim duhom i postupcima nebeska tela, nasleđe tvojih predaka ili tvoja volja? Kako se uzdići iznad sopstvene sudbine?

NEKE OD TEMA:

Poruka onima koji budućnost svoje veze traže u horoskopu šta se krije iza dobrih karakternih osobina svakog horoskopskog znaka?
Zašto hrišćanin u svom horoskopu nikada ne može da pročita svoje duhovno iskustvo?
Kada u istoriji ljudi nisu bili zainteresovani za astrologiju i zašto?


Poslednje ažurirano nedelja, 04 novembar 2018 08:25
 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
subota, 09 avgust 2008 16:46

Poslednje ažurirano utorak, 18 septembar 2012 11:07
 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.