Imunoplex
Tinkture
Ciscenje Organizma - OKP Paket
Zdravlje i Sreca
Jeknic.rs
Soja Food
Stado
Imamo 28 gostiju i 1 član na mreži
Home KNJIGE Knjige - Preuzeta Izdanja Buntovnik iz Bristola - Čovek koji je gradio sirotišta verom!
Buntovnik iz Bristola - Čovek koji je gradio sirotišta verom!
Buntovnik iz Bristola - Čovek koji je gradio sirotišta verom!

Buntovnik iz Bristola - Čovek koji je gradio sirotišta verom! (Fejt Koks Bejli)

Cena: 430 dinara.

 Meki povez. 134 strana. Dimenzije: 200 X 135 mm.

Naruci

Istinitа pričа o Džordžu Mileru, ispričаnа kroz ovаj romаn, zаdivljuje i oduševljаvа. NJegovi životni principi veomа su se rаzlikovаli od nаčinа životа ljudi onogа vremenа, njihovih željа i аmbicijа.

Dogаđаji i аvаnture zаpisаne u ovoj knjizi, kojа Vаs upoznаje sа prilikаmа u Velikoj Britаniji polovinom XIX vekа, čitаju se u jednom dаhu. »Buntovnik iz Bristolа« dаnаs imа brojnu čitаlаčku publiku širom svetа, prenoseći poruku o požrtvovаnju i hrаbrosti jednog čovekа. Ovа romаnsirаnа biogrаfijа neće Vаs ostаviti rаvnodušnim, nаprotiv inspirisаće Vаs i motivisаti kаo retko kojа drugа knjigа.

Džordž Miler je rođen 27. januara 1805. godine u Kropenštatu u tadašnjoj Pruskoj. Studirao je na univerzitetu u Haleu, i bio je dobar student, ali vodio je razvratnički život, život bez Boga... Očajnički je želeo promeniti svoj život na bolje, ali za to nije imao snage.

Krajem 1825. godine zasenjen je Isusovom ljubavlju; i od tada je ceo svoj život dao Njemu. Bio je to dan, kako je kasnije sam rekao: "... kad je on umro Džordžu Mileru, njegovim mišljenjima, pravima, željama i volji".

Bogom vođen, stiže u Britaniju, i tu 1832. godine postaje pastor "Betezda" crkve u Bristolu. Nekoliko godina nakon toga osniva prvo sirotište u iznajmljenoj zgradi u ulici Vilson broj 6. To je bila stara zgrada koju su on i njegovi saradnici preuredili za novu namenu. Tokom vremena "posao" je rastao, pa je Miler uzeo u zakup još nekoliko kuća u Vilsonovoj ulici, i pretvarao u sirotišta.

Ceo projekat je bio zasnovan na molitvi i veri da Bog neće ostaviti svoju decu na cedilu... Miler je za svaku potrebu svoje molbe upućivao samo Bogu. I Bog molitve nikada nije ostavio neuslišene. Deca u sirotištu su uvek imala dovoljno hrane. Došli su problemi. Komšije su se žalile na buku koju su deca pravila... Miler se molio dugo da Bog reši taj problem.

1845. godine Miler je kupio plac na Ašli Daunu, delu Bristola odakle se pruža divan pogled na sam grad. 1849. je izgrađeno prvo sirotište. Molitvom i verom.

Bog se pobrinuo za sve potrebe oko izgradnje i uređenja sirotišta. Do 1886. godine izgrađeno je ukupno pet sirotišta za oko 2000 dece. Bio je to veliki građevinski poduhvat; dovoljno je navesti primer, da je samo jedna zgrada sirotišta imala 300 velikih prozora. Deca su u sirotištu dobijala odlično obrazovanje. Dečaci su u sirotištu ostajali do 14-te godine, a zatim im je obezbeđivano dalje školovanje ili zaposlenje. Devojčice su ostajale do 17-te godine. Svima su pružani maksimalni uslovi stanovanja i obrazovanja u hrišćanskom duhu.

Džordž Miler je za sirotišta dobio 1,5 miliona tadašnjih funti, ne moleći i ne tražeći ni od koga osim od samoga Boga, kroz molitvu.

Miler je umro 1898 godine. Otišao je u susret svom dragom Bogu, bez ikakvog poseda na zemlji.

Džordž Miler je osim sirotišta, osnovao "Institut za poznavanje Svetog Pisma", koji je finansirao, i finansira, mnogo misionara širom sveta. Putovao je po celom svetu propovedajući silnu Božju ljubav. Džordž Miler je uputio izazov nevernima da gledaju kako Bog silno radi.
 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.