Imunoplex
Tinkture
Imamo 38 gostiju i 1 član na mreži
Home Clanci Clanci - Zivot i zdravlje MLADI JEČAM - Idealan lek
MLADI JEČAM - Idealan lek
MLADI JEČAM - Idealan lek Oduvek se zna da se prirodni lekovi nalaze skoro isključivo u biljkama. I dan-danas nas iznenadi neko novo saznanje o lekovitosti neke biljke iz našeg najbližeg okruženja. Takav je slučaj i sa ječmom. Prema najnovijim istraživanjima dr. Jošihide Hagivare, zeleni sok od mladog ječma ima izvanredno lekovito dejstvo na ljudski organizam.
Kada mlada biljka ječma dostigne visinu od 20-30 cm, tada sadrži najviše hranljivih sastojaka potrebnih ljudskim ćelijama, ali najvažniji je enzim superoksid dismutaza-SOD. Od svih ispitivanih biljaka, mladi ječam ga sadrži najviše. Ovaj aktivni proteinski enzim sprečava dejstvo slobodnih radikala, koji su najvažniji krivci za razgradnju i starenje ćelija i nastanak bolesti. Dug je spisak blagotvornog dejstva soka od mladog ječma na organizam i na bolesti koje može da izleči : revitalizacija čitavog organizma i usporavanje procesa starenja, poboljšava intelektualne sposobnosti i pamćenje, reguliše krvni pritisak, protiv raka, raznih upala, plućnih bolesti, hormonskih poremećaja, reumatizma, šećerne bolesti, nervnih bolesti, zakrečenja krvnih sudova, gojaznosti, nesanice itd.

Koristi se samo sveži sok. Postupak spravljanja soka je sledeći : posejati seme ječma u baštu ili neku posudu i zalivati. Kada naraste do 20-ak cm – pokositi (jer se koristi samo nadzemni deo), oprati i samleti u mašini za meso, potopiti u vodu i iscediti. Ono što ostane na filteru još jednom potopiti i iscediti. Dobija se tamnozeleni sok blagogorkog ukusa. Sok se čuva na hladnom u staklenim flašama. Pije se 3 puta na dan pre jela po 50 ml koncentrovanog soka, razblaženog sa 100-150 ml vode ili soka od jabuke na sobnoj temperaturi, i piti lagano u retkim gutljajima.
Rezultati jednog eksperimenta potvrđuju teoriju da su i kancer i proces starenja posledica nemogućnosti obnavljanja gena. Kontrolna tkiva oštećena rakom bila su u teškom stanju i mnoge ćelije su izumrle. Ćelije koje su tretirane sokom mladog ječma oporavljale su se neverovatnom brzinom – čak dva puta brže nego što je to slučaj u normalnim okolnostima. Još nije precizno izdvojena supstanca koja blagotvorno deluje na ovako brzo obnavljanje DNK u ćelijama, ali se veruje da sličan sastojak postoji i u drugim biljkama ( Triticum spelta, Triticum turanicum, beli luk i dr.).

 

Preuzeto sa - zdravljeisreca.com

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.