Imunoplex
Tinkture
Imamo 26 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Zivot i zdravlje Ljekovi oduzimaju tijelu životno važne materije
Ljekovi oduzimaju tijelu životno važne materije
Ljekovi oduzimaju tijelu životno važne materije

U knjizi Pažnja kradljivci hranljivih materija Suzi Koen (Suzy Cohen, RPh ) nijesu nabrojane samo nepovoljne posljedice, već je opisano kako ljekovi neku bolest mogu i pogoršati,“time što izvlače hranljive materije ili sprječavaju njihovu apsorbciju.“ To ne vodi samo do toga da se čovjek još lošije osjeća, već može izazvati druga oboljenja.

Suzi Koen poznata američka apotekarka tvrdi da “nedostatak jedne jedine hranljive materije može da dovede do kaskade neprijatnih sporednih pojava.“

Nije dovoljno samo se zdravo hraniti ukoliko se istovremeno uzimaju ljekovi koji tijelu uzimaju hranljive materije.

Prema autorici izlaz leži u dodacima ishrani. Ona  u svojoj knjizi preporučuje specifične doze prema vrsti medikamenata koji ih oduzimaju.

Lista ljekova i njihove nuspojave:

Statini – protiv holesterola, blokiraju produkciju CoQ10 koji je antioksidans i hranljiva materija značajna za produkovanje energije.

Rizik: iscrpljenost, slabost, gubitak pamćenja, kratak dah, grčevi u nogama i česte infekcije.

Antibiotici: ubijaju bakterije uključujući i one  korisne koje produkuju B vitamin.

Rizik: Srčane bolesti, povećan rizik od raka, grčevi u nogama, smanjena aktivnost štitne žlijezde i gradnja koštane mase.

Ne-steroidna protiv-upalna, vrsta sredstva protiv bolova (NSAID) među njima Ibuprofen i Aspirin: povećavaju rizik čira na želudcu i krvarenja tako što napadaju prostaglandine koji štite zid želudca. To vodi do nedostatka gvožđa, neki od NSAID vezuju  gvožđe tako da je bez dejstva, što vodi do daljeg pogoršanja.

Rizik: srčane bolesti, depresija, proliv, rane u ustima i slabokrvnost.

Pojedini ACE-inhibitori, ljekovi protiv visokog krvnog pritiska, koji proširuju krvne sudove u tijelu se vezuju za cink. To se može loše odraziti na rast pojedinih tjelesnih ćelija kao  i na imuni sistem i produkciju testosterona.

Rizik: Smanjenje seksualnog nagona, problemi sa prostatom, opadanje kose i teško zarastanje rana.

SSRI-Antidepresivi ili selektivni ihibitori ponovnog preuzimanja serotonina kao Paroxetin i Fluoxetin (Prozak) utiču na  gradnju hormona štitne žlijezde, razmjenu materija, varenje, raspoloženje, mogu upravljati mišićnom funkcijom i imunim sistemom.

Rizik: Smanjena funkcija štitne žlijezde, depresija, dobijanje kilaže, oslabljen imunitet.

Diuretici protiv visokog pritiska, srčane isuficijencije i edema povećavaju produkciju urina što vodi do gubitka vitamina C i kalcijuma.

Rizik: sporo zarastanje rana, grčevi u nogama, gojaznost i krtost kostiju.

Pilule i sredstva za hormonsku terapiju propisuju se za kontrolu nivoa hormona, uništavaju korisne crijevne bakterije i otežavaju sintezu hranljivih materija kao vitamin B6 i cink.

Rizik: Nesanica, gubitak pamćenja, razdražljivost, bolest srca i povećan rizik od raka.

Dijabetis-medikamenti među njima Metformin (Glucophage) Metformin, Sitagliptin kao i Glipicidi smanjuju nivo enzima  SDH, CoQ10 i hemoglobina.  Nizak nivo hemoglobina vodi u  nedostatak B12.

Suzy Cohen, RPh - http://dearpharmacist.com/

 

                                                                                                           Preuzeto sa - durmitor.com

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.