Imunoplex
Tinkture
Stado
Biljna Ishrana
Jeknic.rs
Porodicni Kutak
Znakovi Pored Puta
Imamo 24 gostiju i 1 član na mreži
Home Clanci Clanci - Zivot i zdravlje Hrana za moždane ćelije
Hrana za moždane ćelije
Hrana za moždane ćelije Čarobna hrana pomoću koje ćete izgubiti kilograme ne postoji, kao ni čarobna hrana za mozak. Ipak, evo tri namirnice koje ne samo da će poboljšati opšte zdravlje vašeg mozga, već i njegove funkcije. Uvrstite ovu hranu u svoju svakodnevnu ishranu i uživajte u ukusnom podsticaju moždanih vijuga.

Borovnice

Modro plavi poklon antioksidanasa, borovnice mogu na ukusan način zašiitititi mozak od bolesti kao što su Alchajmerova ili Parkinsonova bolest, kao i da smanje šanse za razvitak demencije. Borovnice i druge bobice su borci protiv slobodnih radikala, koji izazivaju oštećenja zdravih ćelija mozga. Divlje borovnice imaju još veću antioksidantsku moć. Ubacite šaku u musli ili testo za palačinke, dodajte ih u voćnu salatu ili čak zelenu salatu, umešajte ih u slatki ili pikantni sos, napravite frape od borovnica.

Orasi

Orasi ne samo da nude hrskav i predivan ukus, već su ovi hranljivi dragulji bogati protienima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminima E i B6, a svi oni pozitivno utiču na nervni sistem i funkcije mozga. Hranljive materije u orasima mogu da spreče razvoj mentalnih bolesti kao što je depresija. Uzmite šaku za užinu, izmeljite ih i napravite ukusni premaz za posne ribe i piletinu ili napravite puter od oraha.

Avokado

Kremasti avokado je bogat zdravim, nezasićenim mastima, koje su zdrave za srce i krvotok. Budući da je hipertenzija povezana sa slabljenjem moždanih funkcija, konzumiranje ovog zanosnog voća može da poveća zdravlje mozga snižavanjem krvnog pritiska. Pored toga, uzimanje avokada, sa njegovom bogatom, kremastom strukturom, može odmah poboljšati vaše raspoloženje, nudeći vam slasan zalogaj za zalogajem. S obzirom na to da je avokado visokokaloričan i masan, ograničite njegov unos na skromne porcije.

Pored toga što uzimanje hrane koja je zdrava za mozak može da poboljša funkcije mozga i njegovo stanje, ovaj način ishrane je najbolja odbrana protiv moždanih oboljenja i drugih problema vezanih za senilnost i starenje.

 

Preuzeto sa - zdravljeisreca.com

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.