Imunoplex
Tinkture
Znakovi Pored Puta
Biljna Ishrana
Stado
Pitajte Lektora
Ciscenje Organizma - OKP Paket
Imamo 21 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Zivot i zdravlje Gojazni muškarci su pod većim rizok od nastanka osteoporoze
Gojazni muškarci su pod većim rizok od nastanka osteoporoze
Gojazni muškarci su pod većim rizok od nastanka osteoporoze Osobe muškog pola koje imaju naslage masti u predelu trbuha imaju veći rizik od nastanka osteoporoze, rezultati su istraživanja koji su predstavljeni na sastanku radiološkog udruženja Severne Amerike.

Mirijam Bredela, specijalista radiologije u opštoj bolnici Masačusets je bila vodeći istraživač tokom ovog istraživanja.

Do sada je najveći broj istraživanja bio fokusiran na problem telesne težine kod osoba ženskog pola, a za osobe muškog pola se smatralno da su relativno zaštićeni od ovog stanja.

Suštinski, postoji više vrsta masnog tkiva u odnosu na raspodelu, odnosno postoji naslage masnog tkiva ispod kože, ali i naslage masnog tkiva u unutrašnjim oprganima. Količina masnog tkiva koja se taloži u unutrašnjim organima, u velikoj meri zavisi od genetkse predispozicije, kao i od unošenja hrane, vežbanja...

Dr Bredela je vodila istraživanje u kom je učestvovalo 35 osoba muškog pola sa prekomernom telesnom težinom, BMI preko 36.5 i starosti preko 34 godine.

Kao dopunu su radili ispitivanje koštane gustine.

Rezultati su pokazali da osobe muškog pola koje imaju prekomernu telesnu težinu imaju veći rizik od pojave smanjene gustine kostiju, odnosno od osteoporoze, i samim tim veći rizik od nastanka preloma, što, ako se uzme u obzir i povećana težina sa smanjenom pokretljivošću, sve doprinosi pojavi preloma.

 

Preuzeto sa - simptomi.rs

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.