Imunoplex
Tinkture
Stado
Zdravlje i Sreca
Jeknic.rs
Znakovi Pored Puta
Biljna Ishrana
Imamo 17 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Nauka i Biblija Čudo prirode: 100.000 delfina u jatu dugom 11 kilometara
Čudo prirode: 100.000 delfina u jatu dugom 11 kilometara
Čudo prirode: 100.000 delfina u jatu dugom 11 kilometara
Neverovatan prizor kod obala San Dijega ostavio je sve raznežene i potpuno oduševljene: nepregledno jato od 100.000 delfina napravilo je "kolonu" dugu 11 kilometara u ovoj svojoj "grupnoj promenadi" okeanom.


- Dolazili su iz svih pravaca, mogli ste da ih vidite dokle god vam pogled dopire - izjavio je Džoi Dutra, jedan od očevidaca ove neobične pojave.
Dutra, kapetan lanca kruzera “Hornblouer”, bio je u čamcu sa gomilom posmatrača prirode koje je vodio u svakodnevni obilazak, kad je ugledao veliku grupu  delfina.
- Video sam mnogo toga... Ali ovo je nešto najveće što sam ikad video - izjavio je kapetan za lokalnu televiziju.
Uobičajeno je da delfini putuju u grupama od 15 do 200 jedinki. Kapetan Dutra procenjuje da je grupa delfina bila dugačka 11 i široka osam kilometara. Stručnjaci za sada ne znaju razlog zbog čega se ovako veliki broj morskih sisara kretao zajedno. - Oni su zaista društvene životinje, drže se zajedno u malim grupama. Ali, ponekad, dolazi do toga da se te manje grupe spajaju - kaže Sara Vilkin, okeanolog.
Iako izgleda kao retka pojava, slično se desilo otprilike u ovo doba i prošle godine, kada je skupina od nekoliko hiljada delfina viđena kako pliva zajedno oko 100 kilometara severno od San Dijega. To bi moglo da znači da postoji neki neotkriveni oblik migracija ovih životinja.Izvor: I. Funduk za "Blic"
 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.