Imunoplex
Tinkture
Imamo 21 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Nauka i Biblija Sa druge strane kamena
Sa druge strane kamena
Sa druge strane kamena

“I uzevši Josif telo zavi Ga u platno čisto. I metnu Ga u novi svoj grob što je bio isekao u kamenu; i navalivši veliki kamen na vrata od groba otide." (Matej 27:59–60).

Isus je upravo bio razapet i njegovo telo je sada ležalo u grobu. Dok je masivni kamen bio navaljen na ulaz od groba, svako je imao osećaj kraja. Pismo kaže da je grupa žena, uključujući i Mariju Magdalenu, sedela naspram groba. Mora da je ovim ženama bilo slomljeno srce. Gotovo mogu da čujem očaj u njihovim glasovima: " Šta će sada biti kada Isusa više nema? Kako možemo da nastavimo sa svojim životom?"

Danas znamo kraj priče. Mi znamo da kada je Isus rekao sa krsta: "Svrši se," On je pobedio greh. Mi znamo da je on svojim vaskrsenjem pobedio greh. I znamo da je On sve to učinio za nas. Ali šta bi bilo da ne znamo kraj priče, kao što tad nisu znale ni žene na grobu?

Šta je jedanaest učenika mislilo dok su bili udaljeni i sakriveni iza zaključanih vrata ( Jovan 20:19)?

Ne mislim da možemo da pojmimo šta je Isusova smrt značila za njegove pasionirane sledbenike. Oni su verovali da je njihov gospodar nada sveta, spasenje Izraelu, svetlost neznabošcima. Bio je veliki iscelitelj, podižuci mrtve i zabadava oslobadjajući zarobljene, propovedajući dobru vest siromašnima. On je bio oličenje novog carstva. On je propovedao o tome. Dok  su se sećali njegovih reči, "Svršeno je", mora da su mislili da znači: "Gotovo je. To je kraj priče. " Prečesto dok hrišćani podnose nevolje u životu, ovako i oni razmišljaju. Oni ne vide nadu van njihove teske situacije. Sve što mogu da vide je teški dokotrljan kamen na mestu koje ih odvaja od nade. Oni vide stvari sa svoje strane kamena. Kada bi samo znali šta Bog radi za njih sa druge strane kamena. Možda vam se život prikazuje kao teška, neprohodna situacija. Dok ovo čitate, pitate se “Da li Bog radi za mene u ovoj situaciji? Da li Isus pobedjuje – u meni? Možes li me zaista izbaviti iz ove situacije? Ja ne vidim put napred.”
Kažem vam, Bog deluje u vašem životu u ovom trenutku. Kamen je odvaljen. Svetlo se pomalja i vaša Nada stoji na ulazu: Isus! On je nadvladao sve sile tame i njegova pobeda verom pripada vama.

                                                                                                                     Gary Wilkerson

 

preuzeto sa - lifeconnect.rs

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.