Imunoplex
Tinkture
Moj Heroj
Ciscenje Organizma - OKP Paket
Biljna Ishrana
Moja Biblioteka
Zdravlje i Sreca
Imamo 16 gostiju na mreži
Priča jedne sveće…
Priča jedne sveće… Zapalili ste me i gledate moje svijetlo. Radujete se jasnoći i toplini koju darujem. Veselim se da mogu goreti za vas. Da nije tako ležala bih u nekoj kutiji bez koristi. Smisao dobijam tek kada gorim.

Ali, dobro znam, što duže gorim, to kraća postajem, to se više bližim svome kraju. ,,Izgorela je“ reći ćete, a ono što je ostalo vi ćete baciti. Znam, za mene postoje dvije mogućnosti: Ili da ostanem u kutiji u tami, ili da gorenjem postajem kraća. Dajem sve u korist svijetla, a time dovodim samu sebe kraju. Ipak, ljepše je ako mogu nešto dati…

Gledaj, isto je tako s ljudima! Ili se povuku, ostajući sami za sebe i sve je hladno i prazno; ili se približe ljudima i daruju im od svoje topline i ljubavi i onda zivot dobija smisao. Ali, znaj i to da za ovo moraš dati nešto od sebe samog, nešto od svoje radosti, od svoje srdačnosti, od svog smijeha, možda nešto i od tuge. I ne trebaš bojažljivo razmišljati o tome kako ćeš sačuvati samo sebe. Mislim da samo onaj ko druge veseli postaje sam veseliji. Samo onaj ko je svijetlo drugima, sam će primiti svijetlo. Što više goriš za druge to će svetlije biti u tebi samom.

Mnogi su ljudi samo zato tmurni i neraspoloženi, jer se boje biti ovde za druge, žale se i neprestano mrmljaju na teška vremena. Još uvek nisu shvatili ovo: Jedno jedino svijetlo koje gori, veće je i vrednije nego sva tama svijeta.

Dopustite dakle da vas malo ohrabrim, ja, mala svijeća.

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.