Imunoplex
Tinkture
Zdravlje i Sreca
Moj Heroj
Pitajte Lektora
Znakovi Pored Puta
Jeknic.rs
Imamo 10 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Deca i porodica Oprostili ubici svoga sina i našli mu posao
Oprostili ubici svoga sina i našli mu posao
Oprostili ubici svoga sina i našli mu posao

Rej i Vajolet Donovan zagrlili su jednog čoveka na terasi svoje kuće, a sutradan mu našli posao. I sve to ne bi bilo čudno da taj čovek nije - ubica njihovog sina.

Njihovog sina Krisa (18) su 2001. godine tokom šetnje sa bratom Filom (17) bez ikakvog razloga na ulici napali članovi lokalne bande.

Kada je Kris pokušao da pomogne bratu, nokautiran je na zemlju, nakon čega su mladići iz bande počeli da šutiraju njegovo besvesno telo i bacaju na put, gde su ga kola udarila, a potom vukla nekoliko metara.
Kris je umro u bolnici te večeri, a na putu ka kući iz bolnice, njegov otac Rej je rekao da moraju da oproste Krisovim ubicama, jer ako ne nađu način da oproste, gorčina i bes koji će se nakupti u njima će ih uništiti.
Nekoliko dana posle ubistva uhapšeno je troje tinejdžera i osumnjičeno za ubistvo.
Na suđenju su Rej i Vajolet saznali da su mladići, pijani i drogirani, napali Krisa samo zato što je išao ulicom i pevušio, i da su želeli da vežbaju "kaznene udarce" na glavi.
- Pošao sam do kantine na pauzi, a jedan čovek me je pratio. Izgledao je skrhan. Rekao mi je da je njegov sin jedan od napadača i ispružio je ruke ka meni, očekujući da ga udarim. Ja sam ga umesto toga zagrlio - rekao je Fil.
Od policije su saznali da je u pitanju dobra porodica, ali da im je sin upao u loše društvo i da se njima takođe svet srušio.
Jedan napadač osuđen je na devet godina zatvora, drugi na deset, a najmlađi će u zatvoru provesti osam i po godina.
Početkom 2010. porodicu Donovan je kontaktirala organizacija "KALM" koja pomaže porodicama tokom teškog perioda, i pitala ih da li bi hteli da upoznaju ubice njihovog sina, na šta su oni pristali.
Prvo su upoznali najmlađeg, koji je pri susretu sa njima pružio ruku, a Rej ga je uzeo u zagrljaj, što ga je potpuno slomilo i nateralo suze na oči.
Nakon kraćeg razgovora saznali su da je vredno učio u zatvoru i stekao diplomu, i da sada pokušava da nađe posao i živi pošteno i normalno koliko god je to moguće, na šta mu je Rej odmah našao posao kustosa u muzeju.
Kasnije su upoznali i drugog ubicu sa kojim su razgovarali i pomirili se.
Ovaj neverovatni bračni par, danas obilazi zatvore i deli svoje pamflete "Pet minuta ludila, doživotno kajanje", razgovara sa zatvorenicima, drži predavanja u školama i pokušava da učini sve kako se tragedija kao njihova više ne bi ponovila, a pre svega uče ljude da oproste, jer im u suprotnom "ništa neće ostati od života".
Izvor: 24 sata
Preuzeto sa - znakoviporedputa.com
 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.