Imunoplex
Tinkture
Ciscenje Organizma - OKP Paket
Pitajte Lektora
Soja Food
Moja Biblioteka
Porodicni Kutak
Imamo 14 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Deca i porodica Menjamo porodilišta - Ublažavanje bola
Menjamo porodilišta - Ublažavanje bola
Menjamo porodilišta - Ublažavanje bola Da li  porođaj mora  da boli?


Pored žena koje govore o svojim iskustvima s porođaja, govore i Branka Stamenković, osnivač Građanske inicijative "Majka Hrabrost", direktor GAK "Narodni front" prof. dr Dušan Stanojević, načelnici ginekoloških odeljenja odnosno porodilišta - KBC "Zvezdara" dr Gordana Obradović, dr Vladimir Vajs (Pančevo), dr Mirjana Milaš (Jagodina) i dr Slobodan Žikić (Zaječar), a o praksi na Zapadu govore naši lekari u inostranstvu - dr Ana Pokrajac Simeunović (Velika Britanija) i dr Miljan Stanković (SAD).
O (ne)dostupnosti i problemu plaćanja epiduralne anestezije govore i ranija direktorka Zavoda (danas Fond) za zdravstveno osiguranje Svetalna Vukajlović (snimljena aprila 2011) i pi-ar RFZO-a Sanja Mirosavljević, a našu ideju za omogućenje šire dostupnosti epiduralne anestezije komentarišu dr Spaso Anđelić, predsednik Regionalne lekarske komore Beograda i ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković.
O proceduri epuduralne anestezije govore načelnik Odeljenja anestezije i intenzivne nege bolnice u Pančevu, dr Todor Višekruna, a predstavljena je i mogućnost porođaja u vodi (KBC "Zvezdara").

Autor serije je Ivan Krstić.

KOMENTAR PROF. DR VUKA STAMBOLOVIĆA na ovu emisiju (u komentaru je i kritika epiduralne anestezije) dostupan je na adresi:
https://drive.google.com/uc?id=0BzaD8IN3PzcmTGwycS1JX3hpdkk

Teme ostalih emisija su: problemi u komunikaciji zdravstvenog osoblja s porodiljama, značaj prisustva pratioca/pratilaca na porođaju, fiziološki naspram medicinski vođenog porođaja, kontroverze baby-friendly programa kod nas, nedovoljna podrška dojenju i tretman žena koje znaju da će roditi mrtvu decu i onih kod kojih se porođaj iskomplikuje. U pripremi su i emisije o problemima s birokratijom i o korupciji.

Seriju je finansijski podržao USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC Serbia).
 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.