Imunoplex
Tinkture
Imamo 11 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Deca i porodica Kako da pokvarimo svoju decu?!
Kako da pokvarimo svoju decu?!
Kako da pokvarimo svoju decu?!

Dvanaest pravila za roditelje koji hoće da upropaste svoju decu

 1. Već od prvog dana daj svojoj deci sve što zažele. Na taj način će se u njima učvrstiti uverenje da je svet dužan da ispunjava sve njihove zahteve, dok oni nikome ništa ne duguju.

 2. Kad dete negde na ulici »pokupi« neku ružnu reč ili psovku, smej se od srca. To će ga navesti na pomisao da ga izgovaranje takvih reči čini zanimljivim i dražesnim. Izaći će na ulicu da svoj rečnik obogati celim nizom reči od kojih će vam se dizati kosa na glavi.

 3. Nikada mu ne pružaj nikakvo duhovno i versko vaspitanje sve dok ne napuni 18 godina, a tada mu dozvoli da samo odluči šta je najbolje. Ili, ako odlučiš suprotno, onda mu nameći svoja uverenja, budi krut i pritiskaj njegovu savest, tako da mu se sve to vrlo brzo ogadi.

 4. Laskaj mu pred svim susedima i poznanicima! Pokaži svima koliko je tvoje dete bistrije i snalažljivije od sve ostale dece, pa će i ono samo u to poverovati.

 5. Izbegavaj da mu se obraćaš rečenicom: “Tu si pogrešio!” To bi moglo u njemu razviti “kompleks krivice”. To će ga pripremiti da kasnije, kad ga budu kaznili zbog “pozajmljivanja” tuđih kola ili nedoličnog ponašanja, stekne uverenje da je društvo protiv njega i da ga progoni.

 6. Skupljaj za njim sve njegove stvari: njegove cipele, knjige, odeću. Radi sve umesto njega, tako da kad odraste već ima bogato iskustvo u neodgovornom ponašanju i prebacivanju svojih poslova i odgovornosti na druge.

 7. Dozvoli mu da čita ili gleda na TV-u sve šta hoće. Ne zabrinjavaj se ni zbog čega čime “puni” svoju glavu.

 8. Svađaj se često u prisutnosti svog deteta sa svojim bračnim drugom, sa susedima i prolaznicima. To će i u njemu razviti smisao za “usijanu” razmenu reči i za rušenje svog sopstvenog doma, ako ga bude imalo.

 9. Uvek mu daj onoliko novca za trošenje koliko traži. Nemoj da ti se dete “sramoti” pred drugovima! Nikada ga nemoj učiti da samo radi i zarađuje, jer ćeš time i sebi i njemu ugroziti “ugled”!

 10. Zadovolji svaki prohtev svoga deteta za hranom i pićem, zadovolji svaki prohtev svih njegovih pet čula, i ono će steći uverenje da je njegov prohtev vrhovni zakon svemira, kojemu se sve i svi moraju pokoravati.

 11. Tvoje dete je uvek u pravu! Uvek stani u njegovu odbranu, bez obzira s kim se sukobilo. Nije važno da li je tvoje dete u sukobu sa zakonom, školom ili susedima; ti moraš da budeš na njegovoj strani! Svi oni imaju predrasuda prema tvom detetu!    

 12. Kad tvoje dete konačno upadne u stvarne teškoće, onda digni ruke od njega i kaži: “S njime se nikada ništa nije ni moglo postići”!                       Nadežda Milenković

 

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.