Imunoplex
Tinkture
Jeknic.rs
Pitajte Lektora
Postanak
Biljna Ishrana
Stado
Imamo 5 gostiju na mreži
Home Clanci Clanci - Deca i porodica Deca što više gledaju televiziju manje veruju drugima
Deca što više gledaju televiziju manje veruju drugima
Deca što više gledaju televiziju manje veruju drugima U današnje vreme televizije, interneta, računarskih i playstation igara, dete veći deo svog slobodnog vremena posvećuje elektronskoj zabavi, a hobiji, sport i druženje s prijateljima i porodicom padaju u drugi plan.

Neporeciva je činjenica da mediji igraju veliku ulogu u životu dece, a možda najviše internet koji je brz i lako dostupan svima, a ono što ga čini primamljivim jeste činjenica da omogućava stvaranje dvosmerne komunikacije.
Mediji su ti koji bi trebali edukovati i odgajati, a ne oglušivati se na određene stavke i pravila, pa su zato komunikacijska sredstva pravi izazov za odgoj. 
Pokazalo se da je gledanje nasilja na televiziji više povezano s agresivnošću dece nego igranje nasilnih igara na računaru, jer deca scene na televiziji doživljavaju realnijima, dok kod igara lakše razdvajaju igru i stvarnost. 
Televizija osiromašuje osećaj zajedništva. Što više deca i odrasli gledaju televiziju, manje veruju jedni drugima i manje je verovatno da će učestvovati u organizovanim aktivnostima van kuće. 
Deca postaju zavisnici o televiziji već oko treće godine i to često krivicom roditelja koji nemaju ili ne pronalaze dovoljno vremena da se brinu za decu i provode kvalitetno vreme s njima, nego ih umiruju televizijom. Na taj način roditelji svesno ili nesvesno preuzimaju aktivnu ulogu u narušavanju fizičkog i mentalnog zdravlja svog deteta.

 

Preuzeto sa - svest.rs

 
FacebookMySpaceTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Najnovije Vesti

Popularne Teme

Dobrodosli na Eden.rs

 

Copyright © 2010 Eden. All Rights Reserved.
Design: Minerva Plus!.